( غذا با مرغ ) ارزش غذایی مرغ به جهت پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی و ضروری و اینکه در دسترس بودن و صرفه های اقتصادی داشتن جایگاه ویژه در سفره های ما انسان ها دارد. تهیه و سرو غذاها با مرغ به بدن انسان این امکان را می دهد تا فعالیت های حیاتی خود و همچنین حفظ تراکم استخوانی را تأمین کند. استفاده غذا با مرغ به دلیل چربی کم ،که از نوع اشباع نشده است باعث کاهش کلسترول میشود.
ویتامین ب ۶ و ب۳ یا نیاسین از مواردی است که برای سوخت و ساز بدن به آن نیازمندیم، که این ویتامین ها در مرغ موجود است. همچنین سلنیوم، فسفر، پتاسیم ،آمینو اسیدهای ضروری در غذا با مرغ به خوبی یافت می شوند. با همه ی خواصی که در سطور بالا از فواید مرغ گفته شده، اما برخی از افراد به دلیل بوی زهم مرغ از تهیه غذا با مرغ اجتناب می کنند .بوی زهم مرغ پدیده ای ناخوشایند است که میتواند جلوی اشتهای افراد خانواده را بگیرد .
روش های متعددی برای از بین بردن بوی غذاها با مرغ وجود دارد. بهتر است از پیاز و سیر و یا زنجبیل و آبلیمو و … و همچنین بسته به ذائقه ی خود و خانواده از ادویه هایی مانند برگ بو، میخک و پودر دارچین در تهیه غذا با مرغ استفاده کنید. طبخ صحیح غذا با مرغ از نکات اصلی خوش طعم شدن غذا و همچنین رهایی از زهم مرغ است. تنوع و گستردگی در تهیه ی غذاها با مرغ این امکان را به همگان می دهد تا با هر سلیقه و ذائقه ای و با هر ترفندی در پخت از این غذا لذت ببرند. به طور مثال غذاهایی که با مرغ تهیه می شوند عبارتند از :
زرشک پلو با مرغ ،جوجه کباب، فسنجان مرغ ،مرغ بریان، اکبر جوجه، مرغ مسمبا، خوراک مرغ و اسفناج، قلیه مرغ ،کوبیده مرغ ،مرغ بریان هندی، سالاد مرغ ،کوکوی مرغ، خوراک مرغ با گشنیز، ته چین مرغ ،جوجه کباب تابه ای، مرغ سرخ شده با سس قارچ ،لازانیای مرغ، استیک مرغ ،مرغ کنتاکی، رولت مرغ.